Gmail Hesabı Nasıl Silinir?

Artık eski ya da kullanmak istemediğiniz mail adreslerinizi çok kolay bir formda silebilirsiniz. Ama şunu unutmayın ki; bu silme süreci kalıcı olarak yapılıyor. Yani bu süreçten sonra e-posta adresiniz büsbütün kaybolurken, hesap ayarlarınız da silinecektir. E-posta gönderip almak için bu adresi kullanamayacağınız üzere, daha sonra fikrinizi değiştirip birebir isimde bir adres almak isterseniz de süreç mümkün olmuyor.

Fakat bir Gmail hesabını silmeniz, e-posta adresinin bağlı olduğu bütün Google hesaplarını etkilemiyor. Yani Google Play, Drive ve Docs üzere hizmetleri tekrar birebir biçimde kullanabiliyorsunuz. Sırf bu uygulamaları kullanırken, Google sizden alternatif bir mail adresi isteyecektir. Yeniden de “Her kaide bana uyuyor, haydi silelim şu hesabı” diyorsanız, adım adım ilerleyelim:

Gmail hesabı nasıl silinir?

  • Adım #1: Öncelikle Google üzerinden hesabınıza giriş yapın.
  • Adım #2: Sağ üst köşedeki ızgara simgesine tıklayıp, “Hesap” ikonuna tıklayın,
  • Adım #3: Açılan sayfada, “Gizlilik ve Kişiselleştirme” kısmından “Verilerinizi ve kişiselleştirmeyi yönetin” butonuna tıklayın,
  • Adım #4: Daha sonra fare tekerleği ile biraz aşağı inip “Bir hizmeti yahut hesabınızı silin” seçeneğine tıklayın.
  • Adım #5: Onay sayfasından “Hesabı silin” seçeneğine tıklayıp, şifrenizi girin,
  • Adım #6: Google kaidelerini onaylayıp, “Hesabı sil” seçeneğine tıklayın.

Adım #1: Öncelikle Google üzerinden hesabınıza giriş yapın.

Birinci adımda Google üzerinden, dilerseniz buradan oturum açma sayfamıza gidiyoruz.

Adım #2: Sağ üst köşedeki ızgara simgesine tıklayıp, “Hesap” ikonuna tıklayın.

Oturumumuzu muvaffakiyetle açtıktan sonra, görseldeki üzere sağ üst köşedeki ızgara simgesine tıklayarak, “Hesap” yazan seçeneğe tıklıyoruz.

Adım #3: Açılan sayfada, “Gizlilik ve Kişiselleştirme” kısmından “Verilerinizi ve kişiselleştirmeyi yönetin” butonuna tıklayın,

Yeni açılan sayfada, kutu içerisinde gösterdiğimiz “Gizlilik ve Kişiselleştirme” kısmından, ok ile işaretlediğimiz “Verilerinizi ve kişiselleştirmeyi yönetin” seçeneğine tıklıyoruz.

Adım #4: Daha sonra fare tekerleği ile biraz aşağı inip “Bir hizmeti yahut hesabınızı silin” seçeneğine tıklayın.

Data ve ferdileştirme menüsüne girdikten sonra fare tekerleği ile aşağı inip, “Verilerinizi indirin, silin yahut datalarınız bir plan oluşturun” menüsünden “Bir hizmeti yahut hesabınızı silin” seçeneğine tıklıyoruz.

Adım #5: Onay sayfasından “Hesabı silin” seçeneğine tıklayıp, şifrenizi girin,

Onay basamağı olarak yeni açılan pencerede, kırmızı kutu içerisine aldığımız “Google hesabınızı silme” menüsü altından, ok ile gösterilen “Hesabınızı silin” seçeneğine tıklıyoruz. Açılan sayfada ise tekrar şifremizi giriyoruz.

Adım #6: Google koşullarını onaylayıp, “Hesabı sil” seçeneğine tıklayın.

Son olarak açılan yeni sayfada fare tekerleğimiz ile aşağı inip, Google hesap silme kurallarını onayladıktan sonra, ok ile gösterdiğimiz “Hesabı Sil” seçeneğine tıklıyoruz.

Hesabınız Silindi

Örnek fotoğraftaki üzere bir manzara karşınızdaysa, tebrikler hesabınızı muvaffakiyetle sildiniz.